Ukesoversikt 2024

Dette er en åpen invitasjon til dere som interesserer dere for ett eller flere av temaene listet opp her. Vi legger til aktører etterhvert som dere melder dere på, så denne listen oppdateres fortløpende. Husk at det også er mulighet for å booke overnattingsplass. Billetter til selve oppholdet finner du her. Mandag til fredag passer for fagmiljøer og andre som er interesserte i å delta i samtaler rundt temaene. Mer info blir sendt til de som er påmeldt nærmere arrangementet. Lørdag er et familiearrangement som er åpent for alle, men krever påmelding.


Mandag 02. september

Gjallarhorn
forum 1: Tiltak i sjø

Gjennom forskning er de vesentlige problemområdene for miljøkatastrofen i Oslofjorden kartlagt. Det er igangsatt tiltak for rapportering, det er satt igang noen mer praktiske tiltak, men lite som kan bedre situasjonen på kort sikt. 

Gjallarhorn er et tverrfaglig samlingspunkt for næring, fagmiljøer og det offentlige som skal fokusere på løsninger for Oslofjorden og etablere arbeidsgrupper på tvers som jobber med konkrete tiltak. Er dette relevant for deg kan du melde deg på via Hydrotopia sine nettsider.

Trykk her for påmelding og detaljert program

Ansvarlig kontakt for dagen: Hydrotopia Global Oceans AS
Andre aktører: Lei en biolog, Høgskolen i Østfold, Visit Fredrikstad-Hvaler, Yr Event,

Tirsdag 03. september

Bortekontor
i åpent (kontor)landskap
ca kl 10:00 - 15:30

Er du klar for å bytte ut byens kjas og mas med bølgesus og kreativ inspirasjon? Interessert i bærekraft, miljø, innovasjon og eller reiseliv? Bli med å utvid horisontene dine med utsikt over det åpne havet på vår tverrfaglige møteplass. Arbeid fra vårt åpne kontorlandskap omringet av naturskjønne omgivelser på Strømtangen hvor innsikt møter utsikt, ideell for nettverksbygging og faglig påfyll.

Er dere en gruppe som ønsker et eget møterom for dagen?
Strømtangen passer perfekt til workshops og teamutvikling. Ta kontakt med oss for et tilpasset tilbud og muligheten til å reservere unike lokaler. post@yrevent.no

Ansvarlig kontakt for dagen: Visit Fredrikstad-Hvaler, Yr Event

Onsdag 04. september

Ingen offisielt program

Seks sesonger på samme plass med tilsvarende mengde bading og dronekjøring har gitt oss en del bilder av tingenes tilstand, både på og rundt øya, over og under vann. Vi arrangører bruker derfor dagen internt til kartlegging, planlegging av veien videre for “Motstrøms” og forberedelser til resten av ukas arrangementer. 

Torsdag 05. september

Besøksforvaltning
på naturens premisser
ca kl 10:00 - 15:30

Hvordan kan vi balansere ønsket om mer besøk og aktivitet i skuldersesongene, samtidig som vi bevarer skjøre naturområder på en god måte? Kom å vær en del av denne viktige samtalen og bidra til å forme fremtiden for besøksforvaltning i våre nasjonalparker. La oss lære hvordan vi kan oppleve naturens underverker på naturens egne premisser! Denne temadagen arrangeres i samarbeid med Ytre Hvaler Nasjonalpark & Hvaler kommune og er rettet mot alle som jobber innen reiseliv, naturforvaltning, eller bare har en lidenskap for å sikre at vår natur kan nytes av kommende generasjoner uten å bli ødelagt. Denne dagen er vi så heldige at vi har fått med oss selveste Hanne Lykkja, rådgiver med lang erfaring innen bærekraftig besøksforvaltning. 

Ansvarlig kontakt for dagen: Visit Fredrikstad-Hvaler
Andre aktører: Ytre Hvaler Nasjonalpark, Hvaler kommune, Lei en biolog, Yr Event,

Fredag. 06. september

Kystkultur
ca kl 10:00 - 15:30

I hjertet av vår nasjonale identitet ligger kystkulturen, en rik og variert historie fortalt gjennom århundrer av samspill med havet. Derfor inviterer vi deg til en dag dedikert til å utforske hvordan vi kan bevare denne dyrebare marinen kulturarven. Mange samfunn er avhengige av kystlinjen for sitt levebrød, enten det er gjennom fiske, turisme eller handel.

Kystkulturen bærer historier, tradisjoner og kunnskaper som definerer vårt samfunn. Å bevare denne arven betyr å opprettholde en forbindelse til vår fortid og videreføre våre unike tradisjoner til fremtidige generasjoner.

Ansvarlig kontakt for dagen: Trebåtkollektivet
Andre aktører (oppdateres fortløpende): Visit Fredrikstad-Hvaler, Lei en biolog, Yr Event,

Lørdag 07. september

Åpen dag - Gratis!
kl 10:30 - 15:00

Kom og heng med oss på nydelige Strømtangen denne lørdagen hvor vi lager aktiviteter for store og små.
I år har vi ekstra fokus på kystkultur.

Arrangementet er gratis og vi stiller med båttransport t/r Øyenkilen, som er en flott opplevelse i seg selv. Husk å book plass på båt fra Øyenkilen brygge

Billetter bookes her.

Ansvarlig kontakt for dagen: Visit Fredrikstad-Hvaler, Yr Event,
Andre aktører: Lei en biolog,